Как да подсигурите дома си от влизане с взлом чрез нова входна врата?

Смело можем да заявим, че устойчивостта и здравината на една входна врата определено са нейните най-важни качества. От голямо значение е материалът, от който тя е изработена. Той трябва да издържа на натиск и упражнена сила. Металният лист в структурата на блиндираната врата ѝ придава особена стабилност.

Сигурност

Входните врати биват модернизирани все повече с всеки изминал ден. Най-добрият вариант са вратите, които съдържат две независими заключващи системи. Добавят се специални секретни резета. Ако вратата Ви включва и скрити ключалки, то Вие може спокойно да ѝ се доверите и да я превърнете в пазител на Вашето домашно огнище. Допълнителните пасивни шипове, влизащи в касата, също допринасят за по-голяма здравина на входната врата. Вече се предлагат модели с различни типове алармени системи. Чрез индивидуалния код само Вие можете да влезете в дома си, без да сте възпрепятствани. Достъпът на недоброжелателите до жилището Ви би бил невъзможен.

жълта входна врата

Ако действително се интересувате от нивото на взломоустойчивост на бъдещата Ви врата, не би било удачно да гледате основно външния й вид и окраска. Водещото във Вашия избор би трябвало да бъдат материалът, от който е направена вратата, нейните заключващи системи, както и вътрешната ѝ изолация. Последната има значение и за топло- и шумоустойчивостта. Изолацията може да бъде например тип „пчелна пита” или минерална вата.

Дизайн

Колкото до външния изглед на Вашата врата – разнообразието е огромно. Има редица модели с фрезовка или без. Добър избор е входна врата с шпионка. А ако желаете, тя може да бъде снабдена и с чукче от външната страна, което придава по-аристократичен и интересен вид. При входните врати обикновено преобладават тъмните цветове, но все по-често се предлагат и модели в по-светли багри. Дръжките могат да бъдат, както стандартни активни, така и пасивни в различни форми, разположени хоризонтално или вертикално.

На какъвто и модел да се спрете, препоръчваме Ви да се придържате към изброените правила, описани по-горе. Те биха Ви били от полза при взимането на правилно решение при купуването на сигурна входна врата.