Врата като част от интериора на детската стая

Подбирането на врата, която да пасне на игривата атмосфера на стаята на детето, цветните стени и играчките, които са неизменна част от живота на малкия човек, не е лесна задача.

Да комбинираме вратите в нашето жилище с интериора на целия апартамент или къща, по начално е голяма трудност. Но как можем да балансираме помещенията за „малки и големи”, без да ощетяваме нито едните, нито другите.

В днешно време пазара и възможностите за избор на интериорни врати са големи, има много варианти, от най-простите и лесно изпълними, дори от нас вкъщи, до поръчкови – такива.

Как да украсим детската стая?

Да украсим вратата в детската стая и да я направим част от детското „царство” може да стане по всеизвестния начин – залепянето на картинки. Но внимавайте с това какви картинки слагате. Защото съм сигурна, че доста от нас са „страдали”, опитвайки се да отлепят старите лепенки. Те просто не искат да се махнат. При избора на картинки търсете такива, които се премахват лесно. Примерно: гумени, ламинирана или гланцирана хартия и т.н. Ако обаче не можете да премахнете лепилото, което все едно се е „сраснало” с повърхността на вратата, има специализирани спрейове. Пръскате върху остатъка от лепило, чакате известно време и просто избърсвате с кърпа.

Друг вече малко по-специфичен вариант са двулицевите врати. Избирате цвят, който се комбинира лесно с интериора в жилището ви и го слагате от външната страна. От вътрешната избирате цвят, който да допринесе към уюта на вашето дете и детската стая.

Стъклените врати с декорация по ваш избор, също са вариант. Но там трябва да се насочите към закаленото стъкло, от гледна точка на безопасността на детето и да помислите за следите от пръстчета, които неизменно се оставят от малчуганите. Но свободата при декорацията в стъклените врати е почти безгранична. Може да сложите декорация само от едната страна, може да бъде и от двете, да е цветна, със снимка, по ваше желание.

Независимо от крайния избор, на който се спрете „детското царство” заслужава да има своя завършен вид.