Кога трябва да смените ключалките на блиндирана врата

Дръжките на вратите се износват с времето. В много случаи това се оказва значително неудобство, което прави заключването на вратата по-сложно от обикновено. В някои случаи, простият ремонт може да реши проблема бързо и лесно.

Кога трябва да смените ключалките на вратата си? Нужно ли да изчакате, докато ключовете бъдат изгубени или самата ключалка се счупи? Има ли други случаи, когато промяната на ключалките на вратата е сигурен отговор? Ето няколко причини, за да смените ключалките на блиндираната врата.

Изгубени или откраднати ключове

Това е тревожно колко собственици пренебрегват това. Ако ключът бъде откраднат или изгубен, трябва да смените ключалките веднага. Всеки може да го намери и вие със сигурност не желаете случайни хора да имат достъп до дома ви.

Наскоро се прибрахте у дома

Лесно се забравя в стреса на преместването смяната на ключалките, но винаги трябва да се обръща внимание на този факт, тъй като не знаете колко близки и роднини на предните собственици имат ключ за вашия дом. За да започнете отначало и да бъдете сигурни, че само на тези, на които сте дали достъп до вашето жилище ще имат ключ, то сменете ключалките незабавно. Дори ако сте наемател на наето жилище обикновено можете да смените ключалките, за да се предпазите от евентуално посещение на предни наематели.

Износени или ръждясали брави

Износеният или ръждясал патрон е по-лесен за разбиване или отключване, така че не оставяйте дома си уязвим и несигурен. Сменяйте старите ключалки за нови при първите признаци на износване.

врата с ключ

Влизане с взлом

Това трябва да е очевидно. Ако някой влезе във вашето жилище, това е ясен знак, че вашият дом не е сигурен. Незабавно заменете старите ключалки или може би е време да обмислите промяната на вашата система за заключване на сигурността като цяло.

Ремонти

Докато майсторите се нуждаят от достъп до вашия дом, за да направят ремонт. След като работата е завършена – не искате произволен електротехник във вашия дом по всяко време на деня. Промяната на ключалките или обновяването на системата може да предотврати това.

Най-лесният начин за обновяване на защитения достъп …

Разбира се, много по-просто решение за промяна на ключалките след всички тези обичайни сценарии е да се инвестира в смяна с нова врата.
Добрите брави на блиндираната врата са Вашата първа и най-добра защита срещу външния свят. Затова се уверете, че вашите са актуални, сигурни и само в правилните ръце.