С какво трябва да се съобразим, когато избираме интериорни или входни врати?

По-голямата част от хората, които им предстои ремонт или закупуване на ново жилище, искат да внесат уют и естетически добре изглеждащ дом. Първото, за което се замисляме след измазване и довършителните дейности по стените и пода, това е:

Ами вратите какви ще бъдат?

Това е въпрос, който на пръв поглед ни изглежда много лесен за решение, но далеч не е така. За хората, които са по-изтънчени и перфекционисти в това всичко да изглежда като от списание, е много трудно решение. Ето и някои подсказки на какво трябва да наблегнем.

Цветът на ламината /пода/

Първо трябва да вземете решение за себе си преди да тръгнете да търсите интериорна врата. Искате ли подът и вратата като цветова гама да съвпадат или да се открояват? Ако искате те да са близо като цветове, не забравяйте да си вземете парченце от ламината, с което да отидете до магазина и така да сравнявате. По-лесният вариант е да се открояват – защо по-лесен? Защото тогава се съобразяваме само с цветовата гама светло или тъмно, а не със самия цвят.

Помещенията

Хубаво е да се премисли в кое помещение желаете да има остъкление и за кое плътна врата. Повечето искаме всичко да ни е еднакво, търсете алтернативни варианти и фирми, които предлагат един и същи модел /с разликата единият да е със стъкло, а другият със същата шарка/.

Баня и тоалетна

Да започнем от банята, всички знаем, че за това помещение ни е нужно врата, която да е алуминиева или ПВЦ, но малко от нас сме се замисляли може ли да улесним този избор. Когато имаме вариант да поставим душ кабина или параван, тогава проблемът ни се свежда до минимум, тъй като може да поставим и обикновена интериорна врата с вентилационни отвори. Ако този вариант отпадне задължително е да търсим алуминиева врата. Сега е много нашумял моделът, който от едната страна е като интериорна, а от другата с огледало. Това е един много добър избор и възможност за съчетание с интериора и с останалите интериорни врати.

Тоалетна – там проблемът е много по-малък, тъй като няма много с какво да се притесняваме, когато помещението е отделно от банята, може да се сложи каквато и да е врата и да бъде лесно съобразна с всички останали от вашето жилище.

Внимателно избиране на входната врата

За входната врата много трябва да бъдем внимателни все пак, това не е временна покупка. Има различни, от най-бюджетни до по-скъпи варианти. За тази покупка, не би трябвало да пестим пари, тъй като е важно да запазим топлината в дома си. Най-добрият вариант са вратите с шумо и топлоизолация, вариант, който би ни спестил електроенергия и главоболия със съседи особено, ако те са проблемни. Всеки дом трябва да бъде добре защитен, нещата, които трябва да наблягаме при избора на входна врата са следните: изолация, покритие, обхват на касата, добро заключване и не на последно място цветът.

Трудно е да се съчетае цветовата гама на входната врата с тази на вътрешните, но не е и невъзможно, затова е добре всички те да бъдат закупени от една и съща фирма и преди да ги закупим да знаем какво искаме, така ще бъде по-лесно със съчетаването и завършека на нашия интериор. На пръв поглед всичко изглежда лесно стига да знаем и структурираме правилно нещата. Изучете пазара и вижте кое място би било вашето. И не на последно място, доверете се и се консултирайте с опитни лица.

Успех в избора на интериора и не забравяйте, ключът към успеха – това сте Вие, Вашите решения и нагласи.