Домът се познава по интериорната врата

Интериорната врата може да изиграе важна роля в създаването на първо впечатление за жилището и собствениците.

Предвид това, че вратата се използва ежедневно трябва да се спрем на по-високо качество материал на изработка, а не на по-ниска цена.

Изработената от естествен фурнир врата е класика в жанра, без значение дали става дума за модерно или традиционно жилище. Този материал е сред най-използваните при висококачествените интериорни врати.

Фрезованите модели придават по-екстравагантен вид на вратата и я правят по-стилна. Повишава се интересът и към моделите с МДФ покритие в цветове, боядисани по RAL. При тях най-често клиентите се спират на цветове, като сив, бял, млечно сив, слонова кост, шампанско и други.

На някои места се предлага опция „оцветяване на фурнира”, като могат да се подберат цветовете, в които са избрани например мебелите или стените, както и да се експериментира с по-различни такива.

Изборът на вътрешни врати е огромен. Могат да се подберат изчистени визии в топли цветове или по-смели и екстравагантни решения в по-дръзки цветове. Всичко това е въпрос на личен вкус и чувство за естетика и уникалност. За създаване на оптически по-голямо пространство, можем да се спрем на модели с остъклена част. Особено подходящи са за помещения като хол, дневна, кухня. За килер, баня или мокро помещение можем да заложим на плътни варианти или такива с фрезовка.

Когато хората търсят подходящата за тях интериорна врата, те имат високи изисквания към нея. Повечето от тях искат тя да подчертава индивидуалността им, затова и се спират на врати, изработени по индивидуална поръчка. Могат да бъдат всякакви вариации – с различни фрезовки или стъклени орнаменти, които са разположени върху крилото.