Глътка свежест

Има неща, които ни се налага да притежаваме. Ежедневието ни ни кара да прегръщаме или да ни заобикалят предмети, от които реално зависи съществуването ни. Един от тези предмети са вратите без значение входни или интериорни няма как да бъдем без тях. А именно имаме ги по принуда все едно. Но само от нас зависи как ще изглеждат тези наши врати и дали ще допълват сивотата на ежедневието или ще внесат глътка свежест в тази сивота. Ще разгледаме по-долу няколко примера, за това как хората в Италия, Франция и Мароко внасят цвят в дните си.

Бурано, Италия

Бурано е остров на Венеция, който е известен с диво цветни къщи. Тази уникална входна врата дава истинското си предназначение с вестник, прибран в дръжката, и адрес „339“, изброен по-горе.

Монмартър, Париж, Франция

Уличното изкуство е много популярно в Париж. Тази врата в Париж изглежда сложен показ на цветни дизайни и шарки. Но при по-внимателна проверка можете да видите всички думи, които придават на тази врата още по-символично значение.

Chefchaouen, Мароко

Chefchaouen е град с уникален външен вид и усещане През 1930 г. еврейските бежанци, които бягат от потисничеството на Хитлер, боядисват голяма част от града в синьо като напомняне за небето и небесата отвъд. Днес градът остава най-синият град в света.

Сардиния, Италия

Тази входна врата доказва, че не е нужно да бъдете 10 различни цветови нюанса, за да се откроявате. Зелената врата на ловеца, сложният чукач и лилавите лозя правят изявление „уау“ всичко сами.

Фес, Мароко

Портокалите, лилавите, жълтите и сините се смесват точно на тази входна врата във Фес. Преди да влезете в тази мистериозна врата, ще намерите краката си, стоящи на подходящ дисплей.

Germagno, Пиемонт, Италия

Простотата се отплаща с тези зелени входни врати, които съответстват на тона на лилавите цветни лози, висящи отгоре.

Рабат, Мароко

В крайбрежната столица на Мароко никой детайл не е оставен недокоснат, дори предните врати в целия град предлагат сложни детайли, който разказват история без никакви думи.

Валория, Италия

Изкуството се пръска по вратите на селото във Валория, Италия. Където тази яркочервена врата показва забавлението от ходенето в цирка.