Алуминиева или интериорна врата от ХДФ

Когато става въпрос за мокро помещение или баня въпросът, който винаги изниква е алуминиева или дървена интериорна врата да изберем? Как да разберем кое е по-разумното и правилно решение, всъщност не е толкова трудно, колкото си мислите!

Първото нещо, което трябва да уточните с обслужващия ви продавач-консултант е – „Ще се мокри ли директно вратата?“ –  т.е. добре е да предвидите на какво разстояние ще се намира тя от душа.

В случай, че мокрото помещение, което искате да преградите е малко и ще пръска директно вода навсякъде, то тогава ви препоръчваме да се насочите към покупка на алуминиева врата.

Какво представляват те?

Има два вида пълнеж, които се използва при тези модели.

Единият е ПВЦ хънтър, а другият е термопанел. Рамката е алуминиева и е леко лъскава, за да придава по-изискан вид на цялостната конструкция на вратите от този тип. Бравата е задължително секретна и от вътрешната страна е снабдена с върток, т.е. заключване присъщо за WC помещения. За да може вратата ви за баня да се съчетае перфектно с моделите за останалите помещения, ние използваме същите цветове, които участват в изработката на интериорните врати, а именно: светъл дъб, златен дъб, орех и венге, освен типичното бяло, разбира се.

Вариант, при който е безопасно на мокро помещение да монтирате врата от дървен материал е, когато имате душ кабина или параван, които я предпазват водните капки да достигнат директно до нея. В такъв случай ви е позволено да поставите същият модел интериорна врата като тези на останалите стаи във вашето жилище. Това е така, понеже покритието, използвано за направата им, е издръжливо на влага и устойчиво на водни изпарения.

За да избегнете бъдещи проблеми е изключително важно първо да се съобразите с нещата, за които говорихме по-горе и след това да направите вашия избор за врата за баня.